Fit blijven tijdens Corona?! Keep moving!

Ik mis de judo! Ik heb bakken energie! Ik wil bewegen, mezelf fit houden en me voorbereiden op het judoseizoen ná corona! “, zo klinkt het bij de trainers van Judo Mansio. Wat met jou? Ook geen zin om te wachten? Er zijn tal van mogelijkheden om toch nog wat judo te doen, of je judospecifiek voor te bereiden, voor élke leeftijd.

U9-U11-U13?

Ben je klein maar dapper, jong én toch al wijs? 

Doe dan het ganzenbord spel voor jonge atleten! Vraag even mama of papa om dit blad uit te printen of open het op je tablet, en speel het samen met je gezin. Spelen, bewegen én amuseren!

P.s.: als je thuis geen dobbelsteen hebt, kan je dit altijd online doen, bijv. via deze site.

U15 of ouder?

Ben je 13 jaar of ouder? Doe dan mee met de online “STAY FIT judotrainingen” gegeven door Nederlands judoka en huidige VJF-coach Mark van der Ham. Elke dinsdag en vrijdag om 19u streamt hij live judotrainingen van ongeveer 45min.

Meedoen kan via dit filmpje op youtube. De ideale manier om fijn te kunnen blijven sporten en je spieren en conditie op pijl te houden!

Als het beter past op een ander ogenblik kan je elk van deze online trainingen achteraf ook gewoon opzoeken op Youtube met volgende zoekwoorden: “stay fit judo training” (of klik hier). Aarzel niet om broer/zus, papa/mama mee in te schakelen. Dan blijven ook zij goed gezond! 😉

Wat heb je zeker nodig: wat ruimte, een matje en je judogi. Voor sommige oefeningen is bijv. een fietsband / volle flessen water ook fijn, maar met een beetje creativiteit lukt het ook wel zonder 😉

Kracht- en uithoudingsoefeningen

Ten slotte is er nog dit filmpje met kracht- en uithoudingsoefeningen voor judoka’s. Gebruik gerust je kat, kookpotten of borstel voor deze toffe en nuttige oefeningen die je overal kan. Kijk eens!

Heel veel succes! We kijken ernaar uit jullie snel terug te zien!